BlueAccess utvecklar världens snabbaste mobila check-out i butik

PRESSINFORMATION

BlueAccess utvecklar världens snabbaste mobila check-out i butik

Handlarna söker bättre lösningar för betalning med mobilen i butik. Lösningar som är snabbare, enklare att använda och mer kostnadseffektiva än traditionella kortlösningar. BlueAccess innovativa och universella lösning möter alla dessa krav och underlättar för såväl etablerade mobila betallösningar som nya kreativa lösningar att bli riktigt enkla och användbara i butik. Systemet fungerar redan idag för alla smarta telefoner och kräver inte ens att kunden har internettäckning.

Stockholm, december 13, 2016. Mobila betalningar växer men många av de lösningar som erbjuds är långsamma och komplicerade för användarna och fungerar ibland inte heller som förväntat. BlueAccess har utvecklat en ny lösning för säkra mobila betalningar i butik som både förenklar och snabbar upp hela processen i kassan inklusive betalningen. För närvarande förbereds flera piloter med högprofilerade företag och som kommer att följas av en större utrullning i hela Skandinavien under 2017.
– Vi ser att nya betallösningar dyker upp nästan varje dag och de flesta av dessa använder mobilen som verktyg. Men alla fungerar inte så bra och det uppstår en otydlighet för kunderna. Vår teknik möjliggör nu en gemensam och komplett plattform för alla mobila betalningar i butikens kassa. Det gör att betalningar med mobilen blir enklare och snabbare för alla kunder, handlare och de olika betalmedelsleverantörerna, säger Niklas Magnusson, vd på BlueAccess.

Den nya lösningen kommer stödja betalningar från såväl globala betalningsförmedlare som lokala och regionala mobila betalningslösningar t.ex. Swish i Sverige, Vipps och mCASH i Norge, Mobile Dankort och MobilePay i Danmark och Chase Pay i USA.
BlueAccess lösning är enkel att installera och gör det möjligt för alla mobila betalningslösningar att äntligen kunna användas enkelt och snabbt i butik. För lösningar som bygger på skanning av QR-koder kan transaktionstiden sänkas från 20 till bara 3 sekunder, vilket förbättrar användarupplevelsen och tar bort mycket av dagens osäkerhet hos kunderna. Tekniken kan enkelt kompletteras med andra funktioner som digitala kvitton, kuponger, gåvokort och lojalitetsprogram. BlueAccess teknik kan också användas i ett system av läsare i en butik för att erbjuda självskanning, sända ut information och erbjudanden eller samla kundinformation och statistik för olika typer av optimering och affärsutveckling.

– Konsumenterna kommer kräva allt mer, som fler betalalternativ i kassan och utan det krångel som upplevs idag och det måste vara minst lika smidigt som att göra en kortbetalning. Handlarna har samma önskan, men minst lika viktigt för dem är att samla kunddata för att på olika sätt kunna bygga lojalitet hos kunderna. Vår lösning ger detta och målet är en mobilbetalning med endast ”one tap”, där alla olika mobila betalningstjänster, inklusive kuponger, lojalitetspoäng, kvitton, etc. hanteras samtidigt. BlueAccess tydliga ambition är att hjälpa handlarna, engagera kunderna och stödja hela den digitala kundresan, från det att kunden kommer in i butiken till att den checkar ut i kassan, fortsätter Niklas Magnusson

Så här fungerar det
Användaren håller sin låsta mobil mot läsaren och godkänner sedan beloppet som automatiskt kommer upp på låsskärmen, en bekräftelse eller kvitto på köpet erhålls samtidigt. För ett högre belopp sker godkännandet med pinkod eller fingeravtryck, för lägre belopp räcker ett det att trycka godkänn. Hela köpprocessen tar högst 3 sekunder. Systemet fungerar med alla smarta mobiler som används idag och kräver inget NFC-chip eller adapter. Användaren behöver inte heller ha internettäckning för att betalning ska kunna genomföras.

För ytterligare information
Niklas Magnusson, niklas.magnusson@blueaccess.se, +46 73 574 2810

Om BlueAccess
BlueAccess AB är ett svenskt högteknologiskt företag med målsättning att ta en mycket aktiv roll inom utveckling av mobila betallösningar, som gör det enklare för företag och deras kunder att effektivt använda mobilen för att göra betalningar och relaterade tjänster enkla, snabba och säkra. Prioriterade områden är handel, transport, restauranger och evenemang. För att använda lösningen behöver kunden inte låsa upp sin mobil eller ha egen internettäckning. BlueAccess patentsökta teknik fungerar redan idag med alla smarta mobiler. Läs gärna mer på www.blueaccess.se.